![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 4.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jeżeli byś tworzył agorytm szukania lepszy od google to co być wziął pod uwagę, i jak podszedł do niego, czy dodawaniem tylko czy mnożeniem i dzieleniem?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Math.sqrt(-1);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 1 Dołączył: 4.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czyli co z tymi pierwiastkami? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Math.sqrt(-1) = NaN (Not a number). Podobnie myślę o pytaniu, które zadajesz - tego nie da się rozstrzygnąć przy pomocy podstawowych operacji algebraicznych (z czym niektórzy będą się pewnie kłócić, bo komputery na najbardziej podstawowym poziomie zawsze wykonują operacje arytmetyczne). Chyba, że pytasz jakimś hermetycznym SEO-językiem....
Mała anegdota: na pewno nie zaprojektowałbym tego algorytmu tak, że przy wyszukiwaniu frazy "glsl water shader" wyskakuje 5 stron wyników z odnośnikami do Minecrafta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy dodawaniem tylko czy mnożeniem i dzieleniem? No ja bym raczej to zrobił z mnożeniem i dzieleniem. Dodawanie jest IMO za słabe. (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2014 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko: dodawanie, odejmowanie, mnożenie, dzielenie, pierwiastkowanie, potęgowanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tego na pewno uśrednianie. Średnia arytmetyczna, ważona i średnie kroczące też. Bo niektóre czynniki brane pod uwagę są ważniejsze a inne mniej ważne, więc ważona musi być (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja może bym za bardzo nie zmieniał algorytmu ale wyeliminował bym takie głupoty jak np. Google dance, strasznie mnie to drażni.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszedł bym się przespać i zastanowić się czy jestem aby na pewno normalny :|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja bym całkę z tego wyliczył, ew. pochodną. Z góry odpowiadam na pytanie: Nie, nie jestem normalny (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:24 |