Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Jak pobierać masowo pagerank ?, mysql + php + proxy
www.aukcje.fm
post 16.01.2014, 18:12:55
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Witam,

Rozważmy że mamy serwer i dostępne duże ilości proxy i chcemy pobierać pagerank z jakiegoś źródła w sposób szybki dla wielu domen.

Czy ktoś zna takie źródło oto jest pytanie.
Go to the top of the page
+Quote Post
sloneczniki
post 23.01.2014, 23:11:58
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

wpisz w google mass page rank checker, tylko ostrożnie, bo ostatnio mnie irytowały strony, które kiedyś były w porzadku, te najbardziej popularne na świecie do takich zadań, teraz robią przekierowania na usługi seo albo sprawdzają część i nakręcają na wykupienie pełnej usługi. Tak samo pingowanie, pingmylink był spoko a ostatnio antyvir mi zablokował wejście, że strona dokonuje ataków.
Nie pamiętam teraz który z tych page rank checker'ów jest najlepszy i nie spowoduje, że nagle otworzy się 5 niechcianych stron wink.gif
Któryś pozwalał na sprawdzenie 500 linków ale muszą być koniecznie jeden pod drugim w osobnych linijkach i nie wszystkie wyniki są dobre. Błędy się pojawiają. Ja tego używam w celu eliminowania z listy dobrych stron, te co mają page rank = 0 co powinno sugerować, że strona przestała istnieć (bo wcześniej wszystkie miały duży page rank) i tak odrzucałem te niedziałające strony, po czym się okazało, że czasami były działające i z dużym page rank tylko to narzędzie nie zawsze dawało dobre wyniki.
To jeśli chodzi o takie sprawdzanie online (na jakiejś stronce) ale jest też mnóstwo programów do instalowania na kompie co potrafią bardzo dużo zdziałać. I pod windę i linuxa

--------------------
efecto - obrazy na zamówienie
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:20