![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jakiś czas temu zrobiłem sobie menu wszystko było w porządku na każdej przeglądarce do dziś. Podejrzewam, że była jakaś aktualizacja tej przeglądarki i teraz wyświetla się nie poprawnie. Mój CSS:
HTML: Problemem jest to, że od drugiego elemntu cała reszta jest lekko w dół: (IMG:http://clip2net.com/clip/m106573/thumb640/1389891662-clip-20kb.jpg) Powinno być tak: (IMG:http://clip2net.com/clip/m106573/thumb640/1389891683-clip-20kb.jpg) Kombinowałem trochę w CSS, ale nie mam pojęcia co mogło to spowodować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że specyfikacja "background" się zmieniła, masz tam za dużo parametrów.
Pokażę Ci poprawiony skrawek, a Ty sobie przerób resztę.
p.s. obstawiam, że sypną Ci się ikonki, które masz w tym menu, ale możesz je tam umieścić w znacznie lepszy sposób niż ten przedstawiony wyżej. rozbij je na warstwy najlepiej i odpowiednio ustaw pozycję. Ten post edytował modern-web 16.01.2014, 18:23:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wygląda na to, że specyfikacja "background" się zmieniła, masz tam za dużo parametrów. hmm? może tak mieć, ale to faktycznie tam chyba jest nie potrzebne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz Chrome-a, wejdź na jego stronę (RefBackBank), włącz narzędzia developerskie, usuń te 2 wartości i zobaczysz jak tło trafia w swoje miejsce (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Skoro działało wcześniej, a nie działa po aktualizacji, znaczy że coś się zmieniło, w ilości parametrów może, nie wiem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ale jego zapis jest nieco specyficzny, rzadko widuje się taki kod (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) btw. com, mogę Cię prosić o rzucenie okiem na mój problem (wątek z pozycjonowaniem div (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dziękuję za odpowiedzi, ale podane rozwiązanie niestety nie rozwiązało mojego problemu. Ikony są oddzielnie od tła (są rozbite na warstwy jak to ująłeś) i pozycjonowane własnie tam w background. Skorzystałem z nowej opcji w CSS3 która umożliwia podanie dwóch linków tła i działało całkiem w porządk, do dziś. Jakieś inne pomysły? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a reset masz dodany? może wartości domyślne bloków?
modern-web tutaj masz dokumentacje do tego rozwiązania http://www.css3.info/preview/multiple-backgrounds/ zapis coraz częściej spotykany, pozwala np 1 blokiem, oblecieć cale tło a kiedyś trzeba było je składać z kilu bardzo przydatne jak się wie jak użyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Witam,
mam reset:
|
|
|
![]()
|
|
itd (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a url wrzucaj raczej w ' ' (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował com 16.01.2014, 19:26:54 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję serdecznie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wyszło moje niechlujstwo, wcześniej chrome to "łykało" ale widać poprawili i już nie chciało, a ciapki pododawałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
widocznie to jego błąd... bo generalnie chodzi o to że musisz ustalić od jakiej pozycji ma to rysować a jak mu nie podałeś to brał względem pierwszego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:59 |