![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, cześć.
Na początek wklejam kawałek kodu:
Efekt końcowy jest taki, że $row['q'] działa poprawnie. Dla wartości 'a', wyświetlany jest tekst1, jednak dalsze zapytania działają tak, że przy KAŻDYM elemencie z wartością 'b' przy $row['q'] wyświetla się tekst2, nie ważne jaki jest wynik zmiennej $query1. Domyślam się, że ten kod tutaj jest napisany po inwalidzku, ale skróciłem go jak się dało. Gdzie popełniam błąd? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież query1 jest w tym przypadku zwykłym stringiem, bo ani nie wykonujesz zapytania mysql_query ani nie pobierasz rekordów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli w jaki sposób powinienem to zrobić, aby sprawdzać te warunki? Muszę stworzyć kilka podstron i na każdej inaczej formułować zapytanie $query?
Musi się dać to zrobić jakoś inaczej, bo w tym przypadku nie mogę zrobić kilku podstron - .htaccess'em przekierowałem ten plik by wyświetlał się jako przyklad.com/x/47 zamiast przyklad.com/x?id=47, i nie specjalnie zadawalałaby mnie teraz nowa formuła, by część rekordów wyświetlała się w sposób przykład.com/y/46. Nie mniej jednak dzięki za odpowiedź, dam 'pomógł' po zakończeniu tematu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co chcesz zrobić w $query1 zrób w poniższej logice -> podpowiedź $row['signup'] >= time
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Już działa. ctom miał oczywiście racje, ale sam próbowałem to wcześniej zrobić i nie działało.
'Dla potomnych': Gdy wstawiałem logikę taką: $row['signup'] < time("Y-m-d") nie działało. Musiałem użyć apostrofów zamiast cudzysłowów. Dziwne, czytałem że można używać apostrofów i cudzysłowów naprzemiennie gdzieś na tym forum ![]() Tak czy inaczej dzięki, lecą pochwały. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:03 |