![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Długo o nic nie pytałem, aż w końcu nadszedł ten dzień i oto pytanie do fachowców: Mam tymczasową tablicę w której zapisywan jest (id) produktu. Chciałbym używając tych zapisanych (id) odczytać dane z innej tabeli. Jak powinno wyglądać zapytanie uwzględniające (id) z tablicy 'tymczasowe' i dane (model,numer) z tablicy 'produkty' ? czy zapytanie SELECT id FROM tymczasowe AND model, numer FROM produkty WHERE id = $costam miałby sens ? czy w tym wypadku trzeba to zrobić w jakis szczegolny sposob np zbudowac ARRAY i na podstawie? danych zapisanych w ARRAY kolejno odczytywać dane z kolejnej tabeli ? W czasie pisania tego postu znalazłem coś takiego:
Co byłoby odpowiedzią na moje pytanie i formą z budowaniem ARRAY i odczytywania danych w/g danych z ARRAY. Ale czy nie da się tego zrobić w sposób bardziej czytelny/prostszy dla amatora jak ja ? Pozdrawiam phpamator Ten post edytował phpamator 11.01.2014, 14:22:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli tablica z id jest z pobierana z bazy, to najlepiej będzie zastosować JOIN, ale jeśli nie to wydaje mi się, że tylko pętla jak w kodzie co podałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za zainteresowanie,
Problem rozwiązany. Uzylem JOIN. Prościej ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:05 |