![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Posiadam stronę do celów komercyjnych i chciałbym w niej umieścić coś w stylu punktów. Zalogowany użytkownik (Logowanie i Rejestracja ogarnięta juz) wysyła sms lub wykonuje przelew i w drodze odpowiedzi dostaje wyznaczoną ilość punktów za które może pobrać plik (W zależności ile tych punktów potrzebuje by go pobrać) Co mam: - Kod PHP do realizacji premium sms/przelewów -Baza danych Co potrzebuje: -Kod php, który doładowuje punkty użytkownikowi po dobrym wpisaniu kodu sms -Coś w stylu portfela(Wystarczy coś na przykładzie : "Posiadana liczba punktów : XYZ") -Plik do pobrania w zależności ile punktów kosztuje(Zmienna, którą mogę zmieniać) -Po pobraniu pliku odejmują się punkty w zależności ile punktów plik kosztował -W przypadku braku ilości punktów pobieranie niemożliwe z prostym komunikatem "Brak punktów na koncie-DOŁADUJ PUNKTY) Jeśli ktoś może mi zapodać jakieś dobre wskazówki byłbym BARDZO wdzięczny. Pozdrawiam, Maylo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuje punkty do jakieś zmiennej np $punkty
jeżeli doładuje i kod będzie poprawny zrób to na zasadzie
portfel ?
pobieranie ? wprowadzasz zmienną która zamieszcza "koszt tego plku" - $koszt i zapisujesz
Ten post edytował Xart 10.01.2014, 15:41:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Muszę robić jakąś bazę danych?
Mógłbyś mi szerzej wytłumaczyć jak to wgrać na stronę? Mówię szczerze i bez bicia, nie znam się aż tak dobrze na .php Z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No moim zdaniem baza danych byłaby najlepszym rozwiązaniem więc tłumaczenie:
1. Tworzysz baze 2. Tworzysz i wgrywasz tabelki 3. W pliku łączysz się z bazą 4. Pobierasz z bazy potrzebne informacje Na necie jest dużo poradników + korzystaj z moich wskazówek Nikt Ci na tym forum gotowca nie da (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
To dodałem w bazie:
Portfel:
przerobiłem skrypt sms: (na czerwono dodałem to, co ma robić z ludzmi po poprawnym wpisaniu kodu)
stworzylem plik kwota.php
Dobrze zrobiłem? Coś jeszcze potrzeba? Ten post edytował maylomoneycash 10.01.2014, 16:13:37 |
|
|
![]()
|
|
W portfelu masz $punkty wyświetlanie
pamiętaj że najpierw musisz pobrać z bazy z tej tabeli rekord dla użytkownika i przypisać mu zmienną $punkty |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:29 |