![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie:) Czy jest możliwość, aby użytkownicy zarejestrowani mogli pobrać paczkę grafiki na swój komputer a w panelu zarządzania wskazali ścieżkę do tego pliku, a następnie aby zamiast zasysać grafikę z mojego serwera zasysał z tego ściągniętego katalogu na kompie użytkownika? Wiem że kiedyś w ogame była taka możliwość pobrać paczkę grafik i wpisać w ustawieniach ścieżkę do tego katalogu i wtedy gra pobierała obrazki już z tego katalogu. Ten post edytował miccom 10.01.2014, 10:48:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yy, Prince... nie chodzi mi o upload plików na serwer...
Chodzi mi o to, że np. w stylach odwołujesz się do ścieżki na serwerze ( np. background:url(../zasoby/grafa/tlo_diva.png) ) a ja chciałbym, aby użytkownik pobrał całą paczkę grafik na swój komputer i podał lokalizację do tej paczki, wtedy mój arkusz stylów odnosiłby się do np. background:url(c:/download/pliki_witka/paczka_pobrana/zasoby/grafa/tlo_diva.png) Ten post edytował miccom 10.01.2014, 11:26:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 50 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w jakim celu chcesz to zrobić? jeżeli chcesz obniżyć transfery z serwera to lepiej inny sposób
pomyśl o porządnym cachowaniu tych obrazków np. na 4/6 miesięcy u użytkowników i transfery będą mniejsze (chociażby w apache ExpiresByType image/jpeg "access plus 150 days") |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam. Mam pytanie:) Czy jest możliwość, aby użytkownicy zarejestrowani mogli pobrać paczkę grafiki na swój komputer a w panelu zarządzania wskazali ścieżkę do tego pliku, a następnie aby zamiast zasysać grafikę z mojego serwera zasysał z tego ściągniętego katalogu na kompie użytkownika? Wiem że kiedyś w ogame była taka możliwość pobrać paczkę grafik i wpisać w ustawieniach ścieżkę do tego katalogu i wtedy gra pobierała obrazki już z tego katalogu. To samo było w grze Second Home. Instrukcja użycia chyba tylko dla zalogowanych, więc zapodaję obrazek: (IMG:https://grafik.second-home.org/sh/pic/Tut/Ins/mp_anl_08.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Cachowanie nie zastąpi braku transferu...
Nie chodzi o ilość transferu tylko o szybkość aplikacji. Pamiętam, że w ogame była taka opcja i sama gra znacznie przyspieszała, do klienta wysyłasz tylko czysty html i css. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 50 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
są inne rozwiązania szybkości, a nie takie, które zamykają system - różnice w mac/pc/mobile?
na windows będzie działać szybko, a gdzie indziej nie? Ten post edytował StrefaPi 10.01.2014, 12:09:31 |
|
|
![]()
|
|
Nie chcę aby to był przymus, jeśli np. aplikacja działa poprawnie to nic nie musisz ściągać, a jeśli aplikacja "muli" to ściągasz paczkę, wpisujesz ścieżkę i "nieco" przyspieszasz...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:54 |