![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam stronę napisaną w php, na której posiadam parę (narazie) przycisków którymi wywołuję skrypty w Malince. Wszystko działa jak należy, klikam przycisk, pod którymi kryje funkcja realizująca zadanie, np system("sudo /home/pi/skrypt.py") Skrypt się wykonuję, ale chciałbym pozbyć się paru problemów, które posidam. Po kliknięciu na przycisk, cała strona zostaje zatrzymana i nie mogę w tym czasie podglądać aktualnej wartości zmiennych. Dla zobrazowania umieszczam źródło storny:
Chciałbym, aby w chwili kiedy nacisnę na przycisk, strona była cały czas dostępna. A nie jak to teraz ma miejsce jest całkowicie zamrożona na czas wykonywania skryptu. Próbowałem zrobić osobną stroną dla przycisków w php i includować ją do głównej, ale w efekcie ten sam efekt. Proszę o podpowiedzi/sugestię jak to zrobić aby kod się wykonywał nie zależnie od działania strony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o AJAXie, to jest rozwiązanie.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę prosić o przykład wykorzystania, tego mechanizmu?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 17:39 |