![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam problem związany z informowaniem użytkowników o wysyłaniu email przez stronę. Chciałbym, aby podczas wysyłania email wyświetlany był komunikat w rodzaju proszę czekać trwa wysyłanie danych. Nie bardzo wiem jak to zrobić i czy da się to zrobić w php. Dzięki za info. -------------------- Tomekn
tomekn@onet.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym napisal taka instrukcje:
Jezeli zostanie nacisniety przycisk "wyslij" to wtedy najpierw zapisuje sobie gdzies np w MYSQL send=1 i w indexie bym zrobilbym ze jesli w bazie mysql send=1 to w tedy Die("wiadomosc"); po skonczeniu wysylania robisz button "ok" i po jego nacisnieciu w mysql send=0 banalne ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A posiadasz jakieś gotowe rozwiązanie które możesz pokazać
-------------------- Tomekn
tomekn@onet.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze tak:
w skrypcie ktory wysyla maila ustawiasz jakas zmienna np. success, ktora jest wynikiem wykonania funkcji mail() i przekazujesz ta zmienna jako parametr w header. pozniej na stronie sprawdzasz czy zmienna ta jest ustawiona np na false, jesli tak to rzucasz komunikat ze maila nie wyslano, jesli na true to ze wyslano -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
?akcja=main <- link, który ma być otworzony po upływie czasu określonego w drugim parametrze. 1500 <- czas w milisekundach, po którego upływie ma być otworzony link podany w parametrze pierwszym. Ten post edytował AndyPSV 5.11.2004, 15:24:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@AndyPSV
przeciez to sztuczne opoznienie... -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ile sie moze wysylac email ? sekunde ? to jak da interwał na dwie to bedzie lux. pozatym wszelkie 'laduje sie... prosze czekac' w php sa denne wg mnie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakos nie widze tego o co chodzi ... moze polaczone z js to tak ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 05:11 |