![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam . Mam takie zadanie:
Pomijając wszystkie szczegóły klas zastanawia mnie jedna rzecz: Ten fragment kodu
utworzy mi w bazie 5 identycznych rekordów . Następnie mamy:
Która to metoda zwracać będzie ilość wierszy w bazie (skoro wcześniej utworzyło mi 5 rekordów w bazie to wywali mi error __LINE__ bo jest 5 wierszy)
Tutaj się zgodzę bo metoda zwróci mi tablice z 5 rekordami. Dlatego się zastanawiam czy bodajże nie ma tu haczyka jakiegoś czy to po prostu jakiś błąd ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeczytaj jeszcze raz co zwraca get_row()... przeciez masz wyraznie napisane a mimo to dodajesz jakąś wlasna teorie...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czaje do tej pory .... o co chodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Ty twierdzisz, ze get_row zwraca wszystkie wierwsze z zapytania: Cytat Która to metoda zwracać będzie ilość wierszy Zas w komentarzach jak wol masz napisane, ze get_row zwraca pojedynczy wiersz z zapytania Cytat > get_row(string $query) (function that execute query and returns row from database or return false in case failure) Jesli nadal nie widzisz roznicy to palka sie nalezy jak nic ![]() Jesli nadal to naprawde dla Ciebie niepojete to wez sobie sprawdz co zawiera twoje $r to moze cie oswieci, jesli prosta teoria do ciebie nie przemawia var_dump($r); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No ok ale i tak jak wróci pojedynczy wiersz to wyjdzie 5 bo wcześniej tworzymy 5 kolumn (`id``name``pass``salt``type`) .
Co do metody get_row($q) sam muszę napisać żeby właśnie zwracała wiersz z bazy i zrobiłem to tak:
var_dump($r)
Czyli 5 ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak, 5 kolumn a nie 5 wierszy
![]() Pewnie ktos sie rypnal, albo zmienil tabele user i zapomnial o zmianie liczby kolumn -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:20 |