|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie mam problem, otóż mam gotowy system kont z rejestracją i wyświetlaniem profilów i chciałbym dodać do niego Rangi tak aby były trzy rangi Użytkownik (domyślna) Moderator i Administrator . chcę aby te rangi można było tylko zmienić ręcznie w phpMyAdmin. proszę o pomoc o dopisanie tego do tych kodów i tabeli. Tabele dodałem takim kodem:
CODE CREATE TABLE `users` ( `user_id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, `user_name` varchar(255) NOT NULL, `user_password` varchar(40) NOT NULL, `user_email` varchar(255) NOT NULL, `user_regdate` int(10) UNSIGNED NOT NULL, `user_from` varchar(255) NOT NULL, `user_website` varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (`user_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ; Tak Wygląda plik którym odczytuje informacje o uzytkowniku: CODE <?php
include 'config.php'; db_connect(); check_login(); // filtrujemy id oraz rzutujemy je na int $_GET['id'] = (int)clear($_GET['id']); // pobieramy dane usera z podanego id $user_data = get_user_data($_GET['id']); // sprawdzamy czy znalazĹo uĹźytkownika // jeĹli nie to wyĹwietlamy komunikat // a jeĹli tak to wyĹwietlamy wszystkie jego dane // jeĹli user nie ma podanej strony www lub skÄ d jest to wyĹwietlamy "brak" if($user_data === false) { echo '<p>Niestety, taki uĹźytkownik nie istnieje.</p> <p>[<a href="index.html">PowrĂłt</a>]</p>'; } else { echo '<h2>Profil uĹźytkownika</h2> <p>Nick: <b>'.$user_data['user_name'].'</b></p> <p>Email: '.$user_data['user_email'].'</p> <p>Data rejestracji: '.date("d.m.Y, H:i", $user_data['user_regdate']).'</p> <p>Strona WWW: '.(empty($user_data['user_website']) ? 'brak' : $user_data['user_website']).'</p> <p>SkÄ d: '.(empty($user_data['user_from']) ? 'brak' : $user_data['user_from']).'</p>'; } db_close(); ?> |
|
|
|
TheMatixPL Dodawanie Rang Do Profilu Użytkownika 6.01.2014, 14:45:26
Kshyhoo Przenoszę do Przedszkola. Proszę dodać odpowiednie... 6.01.2014, 15:38:39
TheMatixPL problem ciagle jest 6.01.2014, 16:39:35
com no to dodajesz do tabeli odpowiednie pole, w zależ... 6.01.2014, 17:30:28 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 14:28 |