![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym zapytać czy ktoś z Was pomógłby mi w stworzeniu zapytania, które sprawdzi czy wartość podana w polu podczas rejestrowania znajduje się w bazie (osobna baza z kodami). Jeśli się znajduje, to rejestruje użytkownika, natomiast jeśli nie ma jej to nie rejestruje. Przerobiłem sobie trochę gotowy skrypt. Działa u mnie to teraz tak, że jeśli nie ma takiej wartości w bazie to rejestruje, jeśli jest to nie rejestruje. Chcę zrobić strone na której użytkownik będzie mógł się zarejestrować tylko wtedy, kiedy wprowadzi w odpowiednie pole otrzymany kod od moderatora. Mój kod:
Ten post edytował Casley 6.01.2014, 12:41:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obejmij cudzysłowiem:
Dalej masz te same błędy, co już w innym temacie ci wytknąłem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poprawiłem - zatem czy mogę prosić o pomoc w edycji tego kodu, aby wyrzucał to "$komunikaty .= "<font size='3'>Tego kodu nie ma w bazie!</font><br>"; }" wtedy kiedy wpisanej wartości w polu kod nie ma w bazie? Natomiast jeśli wartość wpisana w polu kod będzie się pokrywała z wartością w bazie nie wyrzuci błędu i zarejestruje? Na tę chwilę działa tak, że nie rejestruje jeśli podany kod jest w bazie i analogicznie, jeśli wprowadzonego kodu nie ma w bazie rejestruje.
Ten post edytował Casley 6.01.2014, 12:28:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wychodzi na to, że jeżeli kod jest w bazie to pokazuje błąd, że go nie ma. Tak właśnie jest. I chce przerobić ten skrypt, tak aby nie wyrzucał TEGO "Tego kodu nie ma w bazie!" błędu jeśli kod jest w bazie, natomiast ma go wyrzucać jeśli tego kodu tam nie będzie, rozumiesz o co mi chodzi? Ten post edytował Casley 6.01.2014, 12:37:17 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Gdy tak zrobiłem po wpisaniu kodu z bazy dostaje komunika t"Ten kod jest zajęty!", natomiast jak wpisze kod którego nie ma w bazie poprawnie się rejestruje (dane dodają się do odpowiedniej bazy).
|
|
|
![]()
|
|
Włącz raportowanie błędów poprzez
bo masz takie błędy jak gdzie jest o jedno ) za dużo i być może jest więcej błędów. Jak możesz dostawać komunikat "Ten kod jest zajęty", jeśli w kodzie z posta #3 nie ma takiego |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jest tak, że po zmianie "mysql_fetch_array(mysql_query" na "mysql_query" nie sprawdza czy taki nick bądź email istnieje w bazie, tylko dubluje te informacje w bazie, dodajac te same informacje w nowym indexie.
Zrobiłem tak ja napisałeś. Poprawiłem cały ten kod i zmieniłem to co napisałeś w poście #6. Teraz po wpisaniu kodu którego nie ma w bazie i kodu który jest w bazie dostaję ten błąd "Tego kodu nie ma w bazie". KOD:
Ten post edytował Casley 6.01.2014, 13:27:51 |
|
|
![]()
|
|
Masz treść błędów to próbuj teraz je naprawić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeanalizuj siebie (var_dump) co zwraca Ci zmienna z 47 linii
poza tym robisz 5 zapytań do tej samej tabeli ? zrób sobie 1 query a resztę obrób w php Ten post edytował ctom 6.01.2014, 13:59:09 -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za wszelką pomoc, sam już rozwiązałem problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to się pochwal - może ktoś będzie miał podobny problem
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:47 |