![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień Dobry,
Słuchajcie już od prawie tygodnia zastanawiam się czy możliwe jest uruchomienie przeglądarki po stronie serwera i na niej wykonanie operacji np. logowania do usługi tak, żeby np. nie trzeba było korzystać z API tylko botem po stronie pobrać dane. Póki co mam aplikację na stacjonarce napisaną w c++ która to robi, chciałem zrobić sobie to samo tylko za pomocą PHP żeby się mieliło po stronie serwera i nie mam pomysłu jak to ogryźć, jest to możliwe? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...mam aplikację na stacjonarce napisaną w c++ która to robi, ... Jeśli masz dostęp do powłoki (shell) na serwerze to i na nim możesz uruchomić aplikację w c++. -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby odpalić przeglądarkę, potrzebne jest jakieś środowisko graficzne, które normalnie na serwera nie jest instalowane. Nie mniej jednak po co Ci w ogóle ta przeglądarka, skoro jedyne czego potrzebujesz to wykonanie i przetworzenie żądań HTTP?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@trybas - zainteresuj się CURL , nie znam szczegółów Twoich założeń ale podejrzewam, że załatwi Ci to sprawę
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może chodzi mu coś takiego jak cron?
Ten post edytował com 5.01.2014, 21:37:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby odpalić przeglądarkę, potrzebne jest jakieś środowisko graficzne, które normalnie na serwera nie jest instalowane. Nie mniej jednak po co Ci w ogóle ta przeglądarka, skoro jedyne czego potrzebujesz to wykonanie i przetworzenie żądań HTTP? są emulatory przeglądarek po stronie serwera (przynajmniej czytałem o czymś takim), ale w tym wypadku to armata na muchę... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zależy co kokretnie chcesz zrobić. Możliwe że CURL wystarczy, ale do bardziej skomplikowanych można zaprząc choćby i znane z BDD narzędzia w stylu ZombieJS, Phantom czy Selenium. Choć jak dla mnie to trochę faktycznie atak z armaty na muchę
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzięki wielkie, z całą pewnością potestuję wszystkie zaproponowane opcje.
pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26 |