![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura plików:
Kod -system.php /error handler -errorHandler.php -template.php /1 -test.php Plik System.php pobiera errorHandler.php a ten zaś pobiera potrzbny mu szablon; Próbując zincludować system.php do pliku test.php scieżki stają się nie prawidłowe (przyjmowane jest że katalog podstawowy to katalog pliku wywoływanego) I teraz pytanie - czy jest sposób by tego uniknąć? Wprawdzie mogę zrobić funkcje która pobierała by ilość zagłebień katalogów i prztworzyć je na adres właściwy lecz rowiązanie to wydaje się mi mało elastyczne, a po drugie nie chce za bardzo nie obciążać serwera . Dzięki ![]() Ten post edytował LukasMG 4.11.2004, 18:08:49 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem dokladnie jak to jest bo nie wglebialem sie w ten problem
ale gdy ja robie tak jak ty tu opisujesz to php najpierw szuka tu a potem tu (nie wiem w jakiej kolejnosc) i nie mam problemow z sciezkami. jednak czesto nie dziala mi to pod np. php via linux. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam php pod windą i niestety nie działa.
Niesety muszę sobie jakoś z tym poradzić - i to tak by nie stracić na elastycznosci. Mam tymczasowa funkcję opartą na $_SERVER['REQUEST_URI'] i zliczeniu ilości zagłębień w stosunku do głownego folderu i zamianie tego na znaki wyjcia "../". Nie chce jednak zostawić tego w takim stanie... ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze zmienna INCLUDE_DIR czy jakos tak sie to zwalo. tzn jak w danym katalogu nie znajdzie pliku to bedzie szukal w kolejnych oddzielanych od siebie srednikiem ;
moze da sie to nadpisac przez ini_set() czy cos -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie udało się to na moim serwerze... :/
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:14 |