![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już klęczę nad tym ponad 2 godziny i niestety jestem zmuszony do napisania tego tematu, mimo, że temat już wałkowany kilka set razy to ja nie mogę znaleźć rozwiązania dla mojej sprawy. Chodzi o odświeżanie wysłanego już formularza. Chcę skorzystać ze skryptu header ale już tyle kombinacji próbowałem, że po prostu nie mam siły, bo nic nie działa :/
Oraz plik do formularza
Formularz działa, po wysłaniu pojawia się Dziękujemy za wysłanie formularza! jednak chcę, żeby automatycznie strona się przeładowała, ponieważ po kliknięciu F5 ten sam wypełniony formularz jest ponownie wysyłany |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wysłaniu formularza możesz dać sesję uźytkkownikowi z konkretnym komunikatem i przekierowaniem spowrotem na strone z formularzem i wyswietlasz komunikat z sesji
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zrobić:
1. Na początku sprawdzasz czy w sesji nie ma wiadomości do wyświetlenia, jak jest wyświetlasz i kasujesz z sesji 2. po poprawnym wysłaniu forma zapisujesz wiadomosc do wyswietlenia z sesji 3. Używasz header() do przekierowania na tą samą stronę -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wysłaniu formularza możesz dać sesję uźytkkownikowi z konkretnym komunikatem i przekierowaniem spowrotem na strone z formularzem i wyswietlasz komunikat z sesji Właśnie o to mi chodzi, komunikat jest, ale nie wiem jak z tym przekierowaniem :/ Dodatkowo, nie wiem czy tutaj mogę dodać ale mam wysuwany tekst po kliknięciu i po wstawieniu skryptu nie działa mi walidacja formularza. ///////////////// TEKST WYSUWANY //////////////////// //////// SILNIK FORMULARZA ////////////// i na końcu przed </body> ustawienia walidacji
Z tego co już się dowiedziałem to chodzi o kolejność i o "konflik", próbowałem Kod jQuery.noConflict(); ale mi nie działa albo w złym miejscu to użyłem Ten post edytował spikerx 3.01.2014, 17:10:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Właśnie o to mi chodzi, komunikat jest, ale nie wiem jak z tym przekierowaniem :/ Przecież lobopol odpowiedział, że zamiast header refresh dać header location |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś słabo te dwie godziny wykorzystałeś, skoro pierwszego z brzegu rozwiązania nie znalazłeś: http://en.wikipedia.org/wiki/Post/Redirect/Get
Ten post edytował Crozin 3.01.2014, 17:28:46 |
|
|
![]()
|
|
Przecież lobopol odpowiedział, że zamiast header refresh dać header location stosowałem Jednak bez skutku Jednakże teraz nawet header nie pomoże bo pierwszy problem jaki się teraz pojawił to brak walidacji formularza ![]() Edit: Z walidacja już sobie poradziłem, ale nadal nie mogę z tym header ![]() Jest ktoś w stanie pomóc, bo jestem w kropce ![]() Ten post edytował spikerx 3.01.2014, 19:15:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś błąd wyskakuje czy coś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
I co sie wtedy dzieje??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale nie mozesz dawac zadnego tekstu gdy robisz HEADER LOCATION.
Raz ze to niepoprawne, a dwa ze to bez sensu, bo jak niby ktos ma zobaczyc tekst ktory od razu znika... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie nic nie dzieje, po prawnie wyświetla Dziękuje za wysłanie formularza ale na tym stoi
nospor nawet jak usune To sama strona się nie przeładowuje Ten post edytował spikerx 6.01.2014, 22:21:58 |
|
|
![]()
|
|
Zgaduje, że masz wyłączone raportowanie błędów i nie wywala błędu "Header already sent" i dlatego przekierowanie nie działa.
Dodaj na początku jeśli moje prognozy się sprawdzą z tym błędem to na początku daj a na samym końcu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nospor nawet jak usune Ale nie chodzi tylko o te jedna linijke przed. Chodzi o wszystko co wysylasz do przegladarki. Nie moze isc nic a nic
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hmm, dodałem jedynie na początku
Taki mam kod:
I jak wypełnię formularz, pojawia się Dziękujemy za wysłanie itd. a jak odświeżę strone to powraca mi do formularza, czyli chyba już dobrze jest Jednak nie działa, coś w google chrome mi się zmieniło, bo na internet explorer jest to samo. Błędu nie wyświetla, a może poprzez require_once w zewnetrznym pliku dam header i wywołam go jeżeli użytkownik wypełni formularz, będzie to trybiło? |
|
|
![]()
|
|
To żadna różnica czy z zewnętrznego pliku czy nie. Poza tym zauważ, że strona się przekieruje zanim użytkownik zobaczy komunikat
|
|
|
![]()
|
|
Własnie powinna, Turson dodałem jeszcze ob_start itd, tak jak proponowałeś i niestety nic to nie zmieniło, chyba, że ja coś źle robię
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod jak to zrobiłeś
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tylko nie bijcie ![]() Pomozecie? Ten post edytował spikerx 6.01.2014, 23:06:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 03:30 |