![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O jakiegoś czasu nurtuje mnie pewne pytanie. Otóż tradycyjny skrypt PHP zliczający ilość odwiedzających stronę, dodaje nowy rekord po tym jak zostaje wywołany. Jak sprawa ma się co do robotów indeksujących? Czy roboty indeksujące tez nie wywołują skryptów i przez to licznik może być zakłamany?
-------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wejście na stronę to wejście na stronę, nie ma znaczenia przez kogo. Jeśli nie chcesz zliczać wejść przez roboty, to sprawdź pierw czy nimi są, a dopiero później zrób update.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
>Otóż tradycyjny skrypt PHP zliczający ilość odwiedzających stronę, dodaje nowy rekord po tym jak zostaje wywołany.
>Jak sprawa ma się co do robotów indeksujących? Dla PHP nie ma to zadnego znaczenia. Wywołanie to wywołanie, czyli +1 do odwiedzin. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli tak jak się spodziewałem, jak zatem rozpoznać czy za dane wywołanie skryptu odpowiedzialny jest robot, a nie przeglądarka użytkownika?
-------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Wygląda na proste, więc chyba mam już odpowiedź dzięki
|
|
![]()
|
|
Jeśli interesują Cie tylko roboty google to tak. Choć użyłbym klasy którą tam podają.
|
|
![]()
|
|
Ten skrypt powinien być dobry?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:25 |