![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam ustawioną replikację i muszę zrobić monitoring (czy działa czy nie). SHOW SLAVE STATUS wygląda tak:
Za informację o działaniu odpowiadają dwie kolumny: Slave_IO_Running oraz Slave_SQL_Running. Chciałbym z tego SHOW'a wyciąć tylko te dwie kolumny, by program monitorujący mógł odczytać co się tam znajduje i odpowiedni zareagować. Próbowałem kilku selectów ale nic nie dało efektów. Ma ktoś jakiś pomysł? Ewentualnie czy ktoś ma inny pomysł jak monitorować ciągłość działania replikacji? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie
![]() Odkopuję temat, bo z powyższego potrzebuję jeszcze dogłębniejszej informacji, a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać: Powyższe zapytanie daje w wyniku tabelę:
Czy ma ktoś pomysł jak zrobić, by zamiast całej tej tabelki pojawiało się np. samo OFF/ON? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował mmmmmmm 8.01.2014, 13:53:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:57 |