![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę o ocenę mojego mini frameworka, jeśli można go tak nazwać. https://mega.co.nz/#!LAcVUYLC!dlfhm...to40MMOrMi47djU Dziękuje! Ten post edytował KKamil897 1.01.2014, 10:15:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
następnym razem wrzuć to na jakiegoś gita czy svn, po pierwsze wtedy od razu mamy wgląd do kodu bez konieczności jego pobierania, a tobie też ułatwii wprowadzenie zmian, bo w końcu oceniamy kod nie efekt
![]() btw na starcie jest : Cytat Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in ...\core\modules\Database.php on line 55 ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To przez to że nie masz bazy danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć całość na https://github.com bo nie pobieram czegoś z lewych serwisów.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to jak już dajesz do ściągnięcia to daj kompletne
![]() ("świeczka") !*! mega to akurat stary Megaupload ![]() ponadto tak jak już powiedziałem i wspomniał !*! wrzuć to np na githuba ![]() Ten post edytował com 1.01.2014, 19:00:24 |
|
|
![]()
|
|
Po półgodzinnym "rozkminianiu" githuba, udało mi się stworzyć projekt.
https://github.com/KKamil897/LunyGo Dziękuje Wam bardzo, bardzo dobry pomysł z tym Gitem ![]() Ten post edytował KKamil897 1.01.2014, 20:40:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o sobie i gicie, co to, z czym się je i jakie info w commitach się ustawia
![]() Co do kodu, widać, że to zabawy. 1. Dlaczego ograniczasz się tylko do jednego silnika bazy danych? 2. trzymaj się jednej konwencji formatowania kodu bo Ci sieka wychodzi w niektórych plikach. 3. "Klasa" database to już w ogóle pomyłka. Słyszałeś kiedyś o prepared statements w PDO? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
1. Na początek będzie MySQL. Jakieś propozycje na dodanie popularniejszej bazy? postrego, mariadb?
3. Nie uważam tej klasy za pomyłkę. Może i PDO ma specjalne możliwości jak np. bindowanie, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Ten post edytował KKamil897 1.01.2014, 21:59:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Na początek będzie MySQL. Jakieś propozycje na dodanie popularniejszej bazy? postrego, mariadb? 3. Nie uważam tej klasy za pomyłkę. Może i PDO ma specjalne możliwości jak np. bindowanie, ale jakoś to do mnie nie przemawia. 1. MariaDB jest kompatybilna z MySQL. W ogóle cała architektura pod tym względem leży. 3. To po co PDO? Przecież mysql_* byłoby prostsze... -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. wszystkie flagi dostępu masz ustawione na "public"
2. autoloader jest słaby, popatrz jak to jest zrobione w symfony2, prosto, i większe możliwości 3. uzupełniając wiedzę o autoloaderze rzuć okiem na standardy nazewnictwa PSR. 4. skoro masz tablicę z konfiguracją, to na co Ci dane do bazy w stałych? Cytat ("świeczka") !*! mega to akurat stary Megaupload I właśnie dlatego trzeba to omijać ![]() Ten post edytował !*! 2.01.2014, 10:10:06 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
@up A jak zmienić na "private"? czy ja muszę mieć do tego konto ulepszone, bo z tego co czytam to tak jest.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na gicie priv repo platne sa,
7$ za miesiac |
|
|
![]()
|
|
Czyli jak rozumiem każdy może edytować moje pliki?
|
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o flagi metod w kodzie klas ;)
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kazdy moze zrobic sobie pulla na swojego kompa ofc
|
|
|
![]()
|
|
Okej, dzięki Panowie. !*! - masz może jeszcze jakieś zastrzeżenia/propozycje?
|
|
|
![]()
|
|
Pracuj dalej, jesteś na dobrej drodze.
|
|
![]()
|
|
Dziękuje bardzo Panowie!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu masz prywaten repozytoria za free https://bitbucket.org/
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:37 |