![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem, że jest możliwe, aby jedne obiekty zagnieżdżone w drugich były połączone relacją(chodzi np. o rozwijane menu). Ale mam pytanie, czy dwa odrębne obiekty, w dwóch różnych divach mogą być w css połączone w ten sposób, aby najechanie na jednego z nich zmieniało właściwości drugiego? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale mam pytanie, czy dwa odrębne obiekty, w dwóch różnych divach mogą być w css połączone w ten sposób, aby najechanie na jednego z nich zmieniało właściwości drugiego? W CSS nie. Są plany zrobienie tego w CSS4, ale na dzień obecny chyba żadna przeglądarka tego nie wspiera: http://stackoverflow.com/questions/1014861...parent-selector Polecam JS ![]() Opisz problem, może da się go sprytnie obejść -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie się da;) Chodzi o to, że mam menu, w formie na górze 3 divy (elementy głównego menu) i na dole div ze szczegółowym menu. Da się to zrobić zapewne pozycjonowaniem absolutnym, ale myślałem że tak będzie łatwiej.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
display:table ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I menu szczegółowe zmienia swoja zawartość w zależności, które duże menu wybierzemy? Ma pozostać wyświetlone, czy się pokazywać?
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak, zmienia swoją wartość i ma takie pozostać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba na dziń dzisiejszy jedynie w ten sposób: http://jsbin.com/AYAzUtUW/2/edit
ewentualnie JS |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 11:39 |