![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałem prosić was o opinię w sprawie nowego projektu jaki zamierzam wdrożyć w życie.
Jest to usługa wymiany sms na gotówkę. Interesuje mnie wszystko co do pomysłu po regulacje prawne i funkcjonowanie samej strony, może ktoś robił coś podobnego i spotkał się z jakimiś problemami wynikającymi z przepisów prawnych lub tym podobnych. Serwis jest w pełni działający lecz jeszcze nie uruchomiony. Można pobawić się w wysyłając sms próbnego i zobaczyć jak to działa na nr: 70068 kwota zaczyna się od 0,50gr. ![]() Oczywiście najpierw proszę się zarejestrować lub skorzystać z konta demo: Login : demo Hasło : demo e-mail dla sms to demo@demo.pl. Gdzie stronka ----> http://www.chajsoprzelewator.pl/ Z tym że na konto demo nie zostanie wysłane powiadomienie o płatności. Chciałbym też wiedzieć, czy pomysł jest trafiony czy też nie. Dużo moich znajomych ma sporo środków na swoich telefonach ze względu na comiesięczne doładowania i nie wykorzystanie całej kwoty. Jest to pomnażane co miesiąc i po pewnym czasie uzbiera się spora kwota. Można tę kwotę przeznaczyć na następne doładowanie lub jakąś imprezkę ![]() Hajsoprzelewator. Będę wdzięczny za każdą opinię . Adam Ten post edytował ber32 30.12.2013, 16:00:32 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś miałem właśnie sprawdzić czy coś takiego istnieje i w końcu o tym zapomniałem i sprawdziłem teraz.
Istnieją takie strony, które dużo lepiej wyglądają i są lepiej zbudowane, a jeżeli podane stawki są takimi, jakie mają już zostać, to całkiem śmieszny żarcik. Co do kwestii prawnych się nie wypowiadam, bo się nie znam. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 25 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie rejestracji to:
1. Przeładowanie strony i wpisywanie danych za każdym razem od nowa to 20 wiek. 2. Po wprowadzeniu wszystkich danych dostaję komunikat ,,Wprowadź dane!" który nie wiele mi mówi. 3. Przechodzi login i hasło 1 znakowe. 4. Kod zabezpieczający w postaci tekstu to jedna z większych głupot jakie widziałem! Ten komunikat: Strona została wygenerowana w 0.017 sek. jest nie potrzebny dla użytkowników. Wypłata środków w zakładce wpłaty. Grafika brzydka ![]() Ogólnie zamysł dobry bo sam kiedyś miałem ten problem ze środkami na koncie, jednak prowizja zniechęca. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pyro Istnieją takie strony, które dużo lepiej wyglądają i są lepiej zbudowane Proszę podaj linki bo nie widziałem takiej strony, która by oferowała taką usługę. Cytat widmo_91 Wypłata środków w zakładce wpłaty. w zakładce wpłaty gromadzisz środki które potem wypłacasz i od tego momentu leci termin wypłaty środków dlatego tak to zapisałem jeżeli wprowadza w błąd to poprawię. Prowizje niestety taki pozostaną może na jakiś czas. Nie mam wpływu na wysokość jak na razie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 25 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zakładce wpłaty gromadzisz środki które potem wypłacasz i od tego momentu leci termin wypłaty środków dlatego tak to zapisałem jeżeli wprowadza w błąd to poprawię. Zakładka Wypłaty powinna się nazywać Historia Wypłat. Wpłaty to powinna być Historia Wpłat bez możliwości bezpośredniego wypłacenia z tej podstrony. A Wypłaty to powinna być zakładka gdzie powinno być pole tekstowe na wpisanie sumy do wypłaty a nie wypłata tylko sum wpłaconych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę podaj linki bo nie widziałem takiej strony, która by oferowała taką usługę. Poziom trudu: 0% Efekt trudu: ~100% http://bit.ly/1kVCRt3 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Zakładka Wypłaty powinna się nazywać Historia Wypłat. Zmienie Cytat A Wypłaty to powinna być zakładka gdzie powinno być pole tekstowe na wpisanie sumy do wypłaty a nie wypłata tylko sum wpłaconych. Na razie niechcę wprowadzać pola tekstowego uważam że taki sposób działania jest wygodniejszy dla użytkownika. zaznacza i wypłaca. ![]() Cytat pyro Dzięki ! jak robiłem rozeznanie to takich serwisów nie znalazłem. maj 2013 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ciągle w cytat ;p ?
"pyro" - Paulo Coelho ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem, która forma jest poprawna (w końcu to slangowe słowo), ale jeszcze nie spotkałem się ze słowem chajs pisanym przez ch...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A gdzie jest pisany przez ch
chyba nie myślisz o domenie zaraz dzwonie do prof Jan Miodek ![]() Cytat 2. Po wprowadzeniu wszystkich danych dostaję komunikat ,,Wprowadź dane!" który nie wiele mi mówi. 3. Przechodzi login i hasło 1 znakowe. 4. Kod zabezpieczający w postaci tekstu to jedna z większych głupot jakie widziałem! Poprawione tx ![]() Ten post edytował ber32 30.12.2013, 18:25:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interesuje mnie wszystko co do pomysłu po regulacje prawne. Po pierwsze to korzystasz z jakiegoś operatora usług SMS więc zanim zacząłeś tworzyć ten serwis najprościej było ich spytać. Kiedyś przy luźnej rozmowie z ciekawości o to pytałem i odpowiedź była negatywna. Sam pomysł na biznes prosty, ale w żaden sposób nie bierze pod uwagę oszustw "telekomunikacyjnych". Sama strona wygląda okropnie, myślałem, że mam zablokowane jakieś skrypty i dlatego ale nie.. strona po prostu tak wygląda. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Idea całkiem ciekawa, ale czy zgodna z prawem? Nie wiem - musiałbyś udać się do prawnika.
Z uwag: 1. Wygląd faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Przez sam wygląd strony można zyskać/stracić zaufanie. 2. http://www.chajsoprzelewator.pl/images/cha...or_wyplaty.jpeg - ujemny czas generowania strony? 3. Zapis w regulaminie: Cytat 3. Administracja dokonuje wypłaty na zlecenie użytkownika lub w trakcie usunięcia konta, w tym jednak przypadku będzie dodatkowo pobrana opłata za wykonanie przelewu. [...] 4. Administrator może usunąć konto bez podania przyczyny, z zachowaniem punkt 3. regulaminu! Jak dla mnie to mina. Rejestruję sobie konto, przelewam powiedzmy 50 zł. W tym momencie admin stwierdza "Usunę mu konto!". Usuwa je i pobiera opłatę za wykonanie przelewu w wysokości 50 zł (nigdzie nie jest to doprecyzowane). Wszystko zgodne z regulaminem, który zaakceptowałem podczas rejestracji. Tam samo punkt: Cytat 9. Wpisywane dane w Hajsoprzelewator nie mogą powodować błędów w działaniu serwisu, lub powodować utrudnienia innym użytkownikom, a także wpływać na wysokość wpłat i wypłat itp. jeżeli administracja stwierdzi taki fakt, to będzie miało miejsce, wykonanie punktu 4. regulaminu. Czyżbyś powątpiewał w zabezpieczenia serwisu? Poza tym znowu: admin może usunąć moje konto ot tak i nałożyć opłatę za przelew w wysokości zgromadzonych przeze mnie środków. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Kiedyś przy luźnej rozmowie z ciekawości o to pytałem i odpowiedź była negatywna. Jaki operator i co znaczy negatywna. ? ![]() Cytat Sam pomysł na biznes prosty, ale w żaden sposób nie bierze pod uwagę oszustw "telekomunikacyjnych". Z kąd wiesz ? ![]() Jakich oszustw ? ![]() Cytat Sama strona wygląda okropnie, myślałem, że mam zablokowane jakieś skrypty i dlatego ale nie.. strona po prostu tak wygląda. phpion Cytat 1. Wygląd faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Przez sam wygląd strony można zyskać/stracić zaufanie. Wygląd będę udoskonalał jak wszystko będzie miało ruszyć. Na razie nie. Cytat 3. Zapis w regulaminie: Faktycznie wprowadza w błąd -- Zmienię. Cytat Czyżbyś powątpiewał w zabezpieczenia serwisu? Zabezpieczenia są dość dobre tak myślę. Może będą jeszcze lepsze ssl. Ale może znaleźć się jakaś zabłąkana owca, która na gwałt potrzebuje wyrwać dziurę w płocie i wejść na pastwisko. No i dla takich owieczek będzie Ban i likwidacja konta, jak wszystko ruszy. Cytat 2. http://www.chajsoprzelewator.pl/images/cha...or_wyplaty.jpeg - ujemny czas generowania strony? Za szybko się wczytuje microtime(), nie nadąża ![]() Ten post edytował ber32 3.01.2014, 17:27:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rejestruję się, podaję zły kod captcha i... info, że zły kod i tyle. Od nowa muszę wejść w rejestrację i wpisywać wszystko od nowa. Where's logic?
Co do samego kodu strony. Czemu tytuł, css, js itd. masz w sekcji body? Wchodzę w "przywróć hasło" podaję jakiegoś maila, kodu nie podaję, klikam dalej i info o złym kodzie plus... "342" w lewym górnym rogu ![]() Maila w kontakcie można wysłać bez treści. Cytat A gdzie jest pisany przez ch Domena przez ch title przez h Szablon tak tandetny, że aż strach |
|
|
![]()
|
|
Cytat Rejestruję się, podaję zły kod captcha i... info, że zły kod i tyle. Od nowa muszę wejść w rejestrację i wpisywać wszystko od nowa. Where's logic? Co do samego kodu strony. Czemu tytuł, css, js itd. masz w sekcji body? Wchodzę w "przywróć hasło" podaję jakiegoś maila, kodu nie podaję, klikam dalej i info o złym kodzie plus... "342" w lewym górnym rogu questionmark.gif Rejestracja poprawiona Sekcja body poprawiona Przywróć hasło poprawione Logowanie poprawione . Może jeszcze jakieś propozycje !. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypomnienie hasła - zły kod nie pokazuje nam formularza
|
|
|
![]()
|
|
Poprawie w wolnym czasie tx
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:48 |