![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hejka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Mam tabelkę(w bazie): | id | Nick | Mod | nie ma co kodu pokazywać bo to się mija z celem. Wyczytuję na stronie i okej. Problem jest w tym, że docelowo w kolumnie "nick" będzie się powtarzać kilka razy ten sam nick. W tabeli poniżej pokazana jest przykładowa zawartość tabeli:
Ja chciałbym wyczytać tylko raz nick "kamilos809" i "User1" da się to jakoś załatwić prostym kodem? proszę o szybką odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
oczywiście google już pomaga, ale to będzie unikat dla wszystkich komórek... a da się to zrobić tylko dla nicka? bo kolumna "Mod" też czasem będzie ta sama
//Edit: Oj przepraszam, doczytałem do końca artykuł i już mam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dla ludzi z podobnym problemem polecam: http://www.bazy-danych.net/distinct.html Ten post edytował kamilos809 28.12.2013, 16:04:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:58 |