![]() |
![]() |
-krzemien- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Zastanawiam się czy jest jakiś łatwy sposób na pobranie kodu źródłowego strony, a konkretniej danej linijki. Następnie chcę przechwycić z tego kodu pewną informację. Założyłem konto na ugu.pl i tam wrzuciłem swój plik index.php. część kodu: $TrescStrony = @file('http://en.surebet.com/calculator/show/923412780') or die('Wystąpił błąd.'); $w = preg_match( '/ank">(.*?)</a>/', '$TrescStrony[178]', $m ); Wyskakuje mi błąd failed to open stream: Connection refused in /virtual/s/u/srubety/index.php on line 32 Wystąpił błąd. Czy to wina kodu, serwera host czy może jakaś blokada na stronie z której chce sczytywać kod źródłowy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie sprawdza ciasteczka, lub coś innego.
Pobieraj stronę CURL-em, z tym działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam po próbie z CURLem nic się nie wyświetla nie wiem dlaczego oto mój kod:
próbowałem wyświetlić kod HTML na 2 sposoby nic to niestety nie dało. czy pobieranie kodu za pomocą CURLa nie jest trochę bardziej "obciążające" czy nie ma sposobu na poprawienie kodu aby pobierał file_get_contents ![]() Z góry dziękuje za odpowiedź edycja: rozwiązanie problemu dla potomnych: trzeba dodać 1 linijkę:
lecz wciąż mam problem z darmowym serwerem działa mi to tylko przez localhost Ten post edytował alalbert 28.12.2013, 13:19:40 |
|
|
-krzemien- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie wiecie dlaczego skrypt nie działa na darmowym hostingu ugu.pl ?
Jeżeli hosting nie zezwala na działanie takich skryptów, to czy są jakieś darmowe hostingi z taką funkcjią? z góry dzieki za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google curl hosting free
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:18 |