![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie jak to rozwiązać. Mam na jednej stronie dwa formularze logowania. Dwie różne tabele je obsługujące.
I teraz jeżeli zaloguję się ze strony głównej na jakąś nazwę użytkownika i wejdę tam gdzie mam drugie logowanie jestem zalogowany jako ta nazwa. - to pewno przez to Session_Start. Na obydwu podstronach mam ustawione to same Session. Jak zrobić aby session na A.PHP było niezależne od session na B.PHP ? Wchodzę na A.PHP loguję się. Wchodzę na B.PHP nie jestem zalogowany i analogicznie odwrotnie. Bo obecnie jestem zalogowany z nazwy którą podałem w formularzu znajdującym się na stronie A.PHP (mimo tego, że taka nazwa użytkownika nie istnieje w tabeli z której korzysta skrypt na podstronie B.PHP) Co mi polecicie ? Szukałem jakiś rozwiązań na necie, ale nie widzę jakiś konkretów które mogłyby pomóc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale uzycie session name wyklucza użycie SESSION_START ? bo jak to ma działać teraz ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
plik1:
session_name('app_1'); session_start(); //... plik2: session_name('app_2'); session_start(); //... |
|
|
![]()
|
|
no ale po co ?
jak można tutaj: $_SESSION['xxx']) ustawić nazwy i tak działa ... ![]() nie mniej dzięki za pomoc
Powód edycji: [Spawnm]: ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:51 |