![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam sobie pewnego diva
I spełnia on funkcję submita wykorzystując jquery w taki sposób:
Jak można zrobić to, aby użytkownik mógł tylko raz wysłać formularz? Bo na razie gdy kliknie w niego od razu np 5 razy to wyśle się 5 razy i jest mały problem potem... Można go po kliknięciu i wysłaniu formularza wyłączyć jakoś czasowo? Albo inaczej ustawić, że może kliknąć tylko raz po jego wysłaniu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Walidacje mam wcześniej i w zależności od niej robią się różne rzeczy. Jak jest wszystko ok to formularz ma się wysłać więc robię tak jak ty piszesz:
Tylko, że wtedy w ogolę się nic nie dzieje i po kliknięciu na diva, nie ma żadnej reakcji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co dwa razy submit();
Ewentualnie dodaj return false; na końcu funkcji submit() EDIT: Teraz widzę że po przeładowaniu strony nie działają te sposoby, chyba najlepszym sposobem będzie sprawdzanie w php czy formularz został już wysłany, jeśli wysłany to zapisanie gdzieś a potem przy kolejnych wysłaniach brak reakcji lub wysłanie wiadomości do przeglądarki. Trzeba też identyfikować przy tym użytkownika jakoś, przy sprawdzaniu czy był formularz wysłany, po stronie php. |
|
|
![]()
|
|
No właśnie trochę mi nie po drodze z tym php. Wolałbym, aby to działało jakoś tak, że jak ktoś nakliknie raz to nie będzie mógł tego zrobić po raz kolejny a w tym czasie strona się poprawnie załaduje po wysłaniu submita i nic nie będzie dublowane..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli wyślesz raz formularz to dopóki nie przeładujesz strony nie będzie się dało wysłać go ponownie, nie wiem czy o to Ci chodzi to najprostrza blokada przycisku |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Ładnie działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:52 |