![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 1 Dołączył: 14.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Pisząc sobie projekcik natrafiłem na dziwny problem z .htaccess, nie wiem co jest przyczyną. Mianowicie:
Tak się prezentuje część htaccess, chodzi o to, że $1 to folder np "pl". wchodząc na adres.pl/pl/game działa wszystko od, wchodząc na adres.pl/pl/game/logout niestety nie działa, czyta go jako zwykłego /pl/game. Raczej to nie jest problem z PHP gdyż wchodząc normalnie adres.pl/pl/game.php?action=logout wszystko jest najbardziej ok. Proszę o porady co zrobić z tym fantem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa ta regułka prawidłowo u mnie więc nie w tym kodzie co pokazałeś leży problem.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 1 Dołączył: 14.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś mi napisać jakich regułek używasz na poczatku pliku .htaccess? Ogólnie wszędzie indziej mi to też działa i nie ma najmniejszego problemu, ale od czasu do czasu coś takiego mi wyskoczy. Jednak tutaj będzie tylko akcja logout, skożystam raczej z explode, jak nie znajdę rozwiązania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteBase nic więcej nie trzeba. Robiłeś var_dump($_GET) tak w ogóle ?
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:00 |