![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2012 Skąd: Madrid Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypt:
if(!$_FILES['obraz0']['name'] == "") { $obraz0 = $_FILES['obraz0']['name']; $spr = file_exists('../images/gallery/'.$obraz0); if(!$spr){ move_uploaded_file($_FILES['obraz0']['tmp_name'],"../images/gallery/".$_FILES['obraz0']['name']); $a = "../images/gallery/".$_FILES['obraz0']['name'] ; chmod("$a", 0755); $url0 = "images/gallery/".$obraz0; $tytul0 = $_POST['d_obraz0']; $opis0 = $_POST['o_obraz0']; $result=mysql_query("INSERT INTO galeria (url, head, opis) VALUES ('".$url0."','".$tytul0."', '".$opis0."')") or die(mysql_error()); } else { echo"Nie dodano zdjęcia $obraz0, ponieważ zdjęcie o takiej nazwie już istnieje.<br/>"; } pytanie moje teraz jest, czy można zamienić nazwę obrazu podczas wsadzania go na serwer? Przykładowo, obraz nazywa się 57j34tgk.jpg a ja chciałbym, by zapisując się na serwer zmienił nazwę na logo.png. Liczę na Waszą pomoc, ponieważ google nic na ten temat nie wiem (być może źle zadaję pytanie dla google). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:52 |