![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poszukuję skryptu, który tworzy okienko oraz przycisk generuj. Umożliwia nam wpisanie w okienko jakiegoś wyrazu i po kliknięciu przycisku generuj wpisuje wyraz w tło wcześniej ustalone. Chcę aby możliwa była zmiana koloru tekstu oraz czcionka ( zmiana w kodzie skryptu ) Coś na zasadzie tworzenia sygnatury. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbyt proste aby było dostępne w postaci skryptu (tak mi się wydaje).
To jest dosłownie kilka linijek php. Najważniejsza funkcja: imagestring |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To bym poprosił ten kod jeśli można.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://papermashup.com/php-gd-generate-an-...font-embedding/
http://bavotasan.com/2009/turn-text-into-a...php-gd-library/ W obu jest kod oraz dzialajace demo. |
|
|
![]()
|
|
Jak mogę to przerobić aby ustawić czcionkę napisu ?
kod =========== <?php if(!isset($_POST['generuj'])) { echo '<form method="post" action="#generuj"> <input type="text"name="napis" /> <input type="submit" name="generuj" value="Generuj " /> </form>'; } elseif(isset($_POST['generuj'])) { header('Content-type: image/png'); $img = imagecreatefrompng('tlo.png'); $kolor_1 = ImageColorAllocate($img, 255, 5, 5); ImageString($img, 72, 200, 50, $_POST['napis'], $kolor_1); ImagePNG($img); ImageDestroy($img); } ?> ============ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Coś mi nie wychodzi. Moge prosić o gotowy kod ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może łopatologicznie
![]() http://pastebin.com/a0FmYzeY - zapisz ten kod jako paint.php Utwórz nowy plik i uzupełnij go tym kodem:
-------------------- wszystkie drogi prowadzą do manuala :3
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I ty się dziwisz?
Nie napiszesz nawet co nie działa, ani nic nie podasz. Pewnie chciałbyś, aby przybiec do ciebie do mieszkania i wyklepać to za ciebie ![]() -------------------- wszystkie drogi prowadzą do manuala :3
|
|
|
![]()
|
|
Już poradziłem sobie sam. Dziękuje za waszą " Pomoc "
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:50 |