![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 4 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam pewien problem, na stronie umieszczam automatyczną mapę poprzez google API do adresu dla każdej z lokalizacji. Problem zaczyna się jednak gdy mam dwa adresy i zanim zakończy się ładowanie pierwszego ładuje się już kolejny i ucieka jakby jedna operacja. Mój kod w skrócie wygląda tak :
następnie funkcja mapaStart zawiera odwołanie do kolejnej funckji
i w tym przypadku funckja obslugaGeokodowania wykonuje się tylko raz. Czy mozna w js jakoś zatrzymać działanie funkcji do momentu aż uzyska się zakończenie obsługi Geokodowania? Jak wspomniałem więc głównie problem stwarza mi ta funkcja : geokoder.geocode({address: address}, obslugaGeokodowania); Ten post edytował Micchaleq 21.12.2013, 11:40:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znany problem, na ktory jest na szczescie rozwiazanie. Wygoogluj: promise pattern javascript, a potem skorzystaj ze swojej ulubionej biblioteki ktora obsluguje promisy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić tak. To jest szkic programu (nietestowany) mający pokazać ideę.
-------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:17 |