![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zazwyczaj każdy problem rozwiązywałem sam, przy użyciu Google ![]() Chce mieć dynamiczny formularz w którym wybiera się np. model routera a następnie adres MAC. Po wybraniu takiego adresu MAC, powinien być już nie dostępny dla kolejnego wyboru tego samego modelu. Mam już działający kod pod pierwszy wybór. Jeśli dodam kolejne pola z wyborem, nie działa już wybór adresu MAC w tym samym, nowym rzędzie danych. Jeśli zmienię w pierwszym rzędzie danych model routera to adres MAC można już wybrać w każdym rzędzie danych. Mogłoby to być gdyby nie to, że jeśli się wybierze inny model routera w np. 2 rzędzie danych to adresy mac nadal są z pierwszego modelu. Może lepiej będzie to zrozumiałe na zdjęciu. ![]() Kod jQuery
plik ajax_model.php [/quote] Kod formularza. [quote]
Ten post edytował pleban16 20.12.2013, 15:47:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wybraniu takiego adresu MAC, powinien być już nie dostępny dla kolejnego wyboru tego samego modelu. Fajne zagadnienie. Próbowałem zakombinować tak jak to opisałeś, ale po kilku godzinach rzeźbienia wpadłem na pomysł, że może niekoniecznie trzeba usuwać danego MACa z listy, a zamiast tego zresetować listę, która miała tego MACa wybranego? Tak jak ty chcesz też da się zrobić, ale to będzie dłuższe i nie jestem pewien czy funkcjonalnie konieczne. Zobacz to co wymyśliłem: http://jsfiddle.net/bostaf/7va9z/. Sam HTML nie jest oparty na Twoim, ale może wykorzystane funkcje pomogą Ci dostosować kod JS do swoich potrzeb. Pierwsza kolumna selectów (ta z routerami) nie ma żadnej funkcjonalności, jest tylko dla zobrazowania po co jest grupowanie selectów. Poklikaj sobie po tej drugiej kolumnie i przeanalizuj kod. EDIT: Zapomniałem napisać, że listę domyślnych opcji dla selectów:
możesz przekazać z kodu PHP funkcją json_encode:
Ten post edytował bostaf 1.01.2014, 22:57:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:44 |