![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
męczę się już cały dzień, nie wpadłem na rozwiązanie. nigdy nie przepadałem za .htaccess, dziś spróbowałem się z nim zaprzyjaźnić ale nic z tego. proszę o nakierowanie / o pomoc. potrzebuję zrobić przekierowania dla 3 dynamicznych adresów które były na starej stronie, aby przekierowane były (301) na nowe adresy: 1) Obecny adres:
docelowy adres:
obecnie mam coś takiego:
tak samo nie mogę sobie poradzić z adresami:
Czy ktoś bardziej rozeznany w temacie będzie w stanie pomóc? w dalszym ciągu nie rozwiązałem swojego problemu. Może jakaś wskazówka? :-/ Ten post edytował f4ll3ns3raf1n 20.12.2013, 01:47:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteRule^ billboard/tablica/id/(.*)$ billboard_lokalizacja.php?site=lokalizacje&id=$1 [NC] po wpisaniu drugiego adresu powinno przekierować na pierwszy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję za odpowiedź,
mój problem właśnie polega na tym, że chcę aby adresy pierwszego typu były kierowane na ten drugiego typu. idąc za wskazówką, moja reguła wyglądała tak: Kod RewriteRule /billboard_lokalizacja\.php?site=lokalizacje&id=(.*)$ billboard/tablica/id/%1 [R=301,NE,NC,L] niestety nie działa. próbowałem posiłkować się stroną pod adresem: http://simonecarletti.com/blog/2009/01/apa...ring-redirects/ i wg. wskazówek moja reguła wyglądała następująco: Kod RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/billboard_lokalizacja\.php$ RewriteCond %{QUERY_STRING} ^site=lokalizacje&id=([0-9]*)$ RewriteRule ^(.*)$ tablica/id/%1 [R=302,L] też bez skutku chcę, aby każdy wpisując adres billboard_lokalizacja.php?site=lokalizacje&id=XXX został przekierowany na stronę billboard/tablica/id/XXX Ten post edytował f4ll3ns3raf1n 28.12.2013, 13:41:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co kolega wyżej podał powinno działać, może tylko spacja się tam wkradła niepotrzebnie, na stronie oczywiście tworzysz linki w formie seo czyli: billboard/tablica/id/1
RewriteRule ^billboard/tablica/id/(.*)$ billboard_lokalizacja.php?site=lokalizacje&id=$1 [NC] -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
już prawie jestem na miejscu, ale jeszcze nie rozwiązałem problemu :-/
obecny kod: Kod RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/billboard_lokalizacja\.php$ RewriteCond %{QUERY_STRING} ^site=lokalizacje&id=([0-9]*)$ RewriteRule ^(.*)$ tablice_reklamowe/billboard_id/ [R=302,L] wpisując adres Kod localhost/billboard_lokalizacja.php?site=lokalizacje&id=13 przekierowuje mnie na adres Kod localhost/tablice_reklamowe/billboard_id/?site=lokalizacje&id=13 a chciałbym, aby wpisując te adresy: Kod localhost/billboard_lokalizacja.php?site=lokalizacje&id={LICZBA} localhost/billboard_lokalizacja.php?site=lokalizacje&id={LICZBA}&zmienna=wartosc localhost/billboard_lokalizacja.php?site=lokalizacje&id={LICZBA}&zmienna=wartosc&zmienna2=wartosc2 przekierowało mnie na: Kod localhost/tablice_reklamowe/billboard_id/{LICZBA} z pominięciem pozostałych wartościProszę o ostatnią wskazówkę lub podpowiedź :-/ co jakiś czas wracam do tematu i nie mogę tego ogarnąć. Mogę prosić o pomoc po raz kolejny? :-( Ten post edytował f4ll3ns3raf1n 21.01.2014, 10:53:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:07 |