![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem skrypt który łączy się z bazą danych, pobiera z niej ilość tabeli i wypisuje w php, a strona index.html pobiera za pomocą ajax wynik tego skryptu.
Wszystko śmiga, a to jest kod do tego: wynik.php
index.html W czym rzecz skoro działa? Otóż według mnie lipą na wejściu już jest że wykorzystuje JSON które służy do pobierania wielu wyników z pliku php, lecz niestety nie mogę dojść do tego jak można to zrobić prościej przez zwykłe metody (może np. $.get lub $.post). I stąd rodzi się moje pytanie: W jak najłatwiejszy sposób można pobrać zmienne z pliku php do javascript przy pomocy ajax? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wszelką pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem to, ale mnie głównie interesuje opcja z ajax.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo $zmienna
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... Jak dobrze myślę, to w takim razie ja coś takiego rozwiązałem poprzez jQuery. AJAXem "pobieralem" skrypt PHP, który to właśnie zwracał zmienną zwyczajnie ją wyświetlając - wynik odpalenia skryptu, to właśnie echo $zmienna. Tą zwróconą wartość miałem już w JS, więc można było dalej działać
![]() Czegoś takiego szukasz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:35 |