![]() |
![]() |
-m-s- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam dysk wypchany plikami ktore sa pokatalogowane, i chce zrobic spis wszystkich plikow. Mam takie cos:
W wyniku otrzymuje zawartosc folderu "folder"... Alfabetycznie wyswietla mi wszystko, tzn wymieszane sa foldery z innymi plikami. , wiec chcialbym miec taki efekt : Kod Zawartosc folderu "folder": |||KATALOGI||| aaa bbb ccc ddd eee fff |||PLIKI||| aaa.txt bbb.php itd. Z tym ze KATALOGI chcialbym zeby byly wyswietlane w postaci linkow, jak klikne w link to mi wyswietla zawartosc wybranego podkatalogu, tak w nieskonczonosc, nie zaleznie od tego ile jest podkatalogow. najbardziej chcialbym wiedziec jak oddzielic przy wyswietlaniu katalogi od plikow, jak bede wiedzial to chyba sobie poradze ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?act=ST&f=27&...ndpost&p=133481
+ dodaj do tego : - zbieraj nazwy katalogow do jednej tablicy - nazwy plkow do drugiej - posortuj te tablice - wyswietl je is_dir( $file_name ) wskazuje czy $file_name jest katalogiem. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:39 |