![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, poruszam ponownie temat praw do manipulowania plikami na serwerze przez skrypt php.
Sytuacja : nie mam dostepu do konfigurowania apache-a na serwerze, tylko tyle na ile mi ona pozwala poprzez .htaccess ABSOLUTNIE odpada ustawienie praw 0777 dla katalogow w ktorych mam zapisywac informacje - musi byc 755. Problem w tym, ze pomimo, iz caly projekt dziala pieknie i wspaniale lokalnie (EasyPHP, winzgroza), to na serwerze juz nie ![]() Aby serwerowy uzytkownik apache-a mial dostep do tych katalogow zostaly one utworzone przez skrypt, skrypt ten tez byl w stanie kopiowac pliki lokalne na tym serwerze. Ale nie uploadowane ![]() ![]() Sprawa generalnie wyglada tak, ze mam po prostu 'edytor' dla strony glownej,ktory manipuluje rowniez dokumentacja techniczna, obrazkami, itd. I tylko ten skrypt ma miec mozliwosc kopiowac/usuwac pliki z pewnych katalogow, oczywiscie nikt inny nie moze nic w nich gmerac. P.S. Acha, przesylanie zuploadowanego pliku z serwera ftpem na ten sam serwer ale juz do odp. katalogu tez odpada. Jakies koncepcje z ktorej strony jeszcez ugryzc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php Pro -> php
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiazany - buraczyla sciezka dostepu w move_uploaded_file dla obiektu docelowego - dodawalem tam przed plikiem pelna sciezke do jego nowej lokacji sciagana z ktrejs pozycji z $_SERVER[...]. Lokalnie dzialalo pieknie, tam wcale... Zmiana na relatywna sciezke od pozycji skryptu rozwiazala problem.
Do zamkniecia. Ten post edytował xor 4.11.2004, 13:21:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:00 |