![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 2 Dołączył: 4.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto kawałek HTML'u
Kod <DIV id="projekty" > <DIV id="paneljeden" CLASS="panel"><br><br>zażółć gęślą jaźń</DIV> <DIV id="p1" CLASS="przycisk"><br>Moje Projekty</DIV> </DIV> oraz skrypt: Kod $(document).ready(function(){ $('#p1').click(function(){ $('#paneljeden').slideToggle('slow'); }); }); id "paneljeden" ma ustawione display na none. myk polega na tym, by po kliknięciu na przycisk o id "p1" pojawił się panel. Sęk w tym że "przycisk" jest nieklikalny. w sensie jak klikam na niego nic sie nie dzieje, a kursor jak na przycisk najadę nawet się nie zmienia. Testowałem pod najnowszymi chrome i ff odpowiadając na niezadane jeszcze pytanie: tak dołączam skrypt przy użyciu taga link w nagłówku Kod <script type="text/javascript" src="panel.js"></SCRIPT> p.s. tu mi taki [html] nie działają na forum? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rączki nie ma bo musisz samemu dodać ją w CSS -> cursor
Twój kod działa: http://jsfiddle.net/G6juR/ Poszukaj błędu, gdzie indziej. Na pewno masz dołączoną bibliotekę jQuery? Sprawdź błędy w konsoli błędów w JS( jest we wszystkich popularnych przeglądarkach ) Pozdrawiam ---- -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 2 Dołączył: 4.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no więc tak.
bibliotekę dodaje linijką konsola mi rzuca ostrzeżenie: " SyntaxError: Using //@ to indicate source map URL pragmas is deprecated. Use //# instead" i nic więcej w konsoli o JS nie ma. @edyta: zdarza się że dla niektórych bibliotek Jquery dostępnych zewnętrznie, takich jak: konsola mi piszczy: "Metoda getPreventDefault() jest przestarzała. Należy używać defaultPrevented." ------ tagi html sypały się w podglądzie. normalnie chyba jednak działają ![]() ok, ogarnięte. Myślę, że temat do zamknięcia. gdzies na stuckoverflow wygooglałem, że trzeba odpalać na najnowszym jquery. Ten post edytował adeptofvoltron 18.12.2013, 17:36:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:46 |