|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
jak w teorii wykonać problem z tematu?
wysyłam link mailem. User go odbiera i klika. Nie jest zalogowany więc leci redirect na login page. Teraz powinien się zalogować i zostać przekierowany na kliknięty wcześniej link. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Najprostsze rozwiązania są najczęściej najlepsze. Do adresu strony logowania możesz jako parametr GET dodać adres, na który użytkownik ma być przekierowany po zalogowaniu.
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Ogólnie ten problem to nie jest wyłącznie domena linków w e-mailu tylko ogółem systemu autoryzacji.
Przejście na: strona.pl/wymaga-zalogowania powinna przekierować na stronę logowania: strona.pl/logowanie?redirect=wymaga-zalogowania Po zalogowaniu jeżeli redirect jest pusty to przekierowanie następuje na zwykłą stronę powitalną. Polecam przemyśleć też zmienną w sesji - mniej podatna na manipulacje. Generalnie jeszcze jest inna metoda - troszkę ładniejsza od strony użytkownika ale trudniejsza w wykonaniu. strona.pl/wymaga-zalogowania Wyświetla po prostu formularz logowania (bez przekierowania) przez wyświetlenie odpowiedniego widoku z formularzem logowania. Wymaga to jednak aby logowanie było gdzieś globalne (w core kontrolerze) stąd takie rozwiązanie spotkałem tylko raz w aplikacji czysto strukturalnej (gdzie za pomocą include to dosyć prosto osiągnąć). Ten post edytował markonix 18.12.2013, 16:07:48 -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:08 |