![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stworzyłem przykład tutaj
jsFiddle - klik w pole input domyślnie wpisana jest 1. - chce zwiększać tą wartość o 0.5 po klikaniu w + - chce zmniejszać tą wartość o 0.5 po klikaniu w - - gdy wartość jest = 0.5 przy kliknięciu w - chcę zjeżdzać w dół o 0.1 minimalnie do 0.1 nie dalej - gdy wartość jest < 0.5 przy kliknięciu w + chcę dodawać 0.1 do momentu osiągnięcia 0.5 a potem już co 0.5 do góry powiedzmy, że przykład PRAWIE działa gdyby nie fakt, że klikając w - zamiast 0.3 dostaję 0.30000000000000004 poza tym czy ten kod można napisać lepiej, ładniej nie na tylu if`ach? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/JpA43/1/
Po osiągnięciu wartości większej niż 10 nie da się tej wartości pomniejszyć. -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki bardzo Sephirus
mam jeszcze jeden problem z tym jsFiddle otóż używam jquery.mask.js autorstwa Igora Escobara link i chciałbym aby user miał możliwość wpisywania wartości "z ręki" ( bez używania + / - ). Muszę walidować to co wpisuje. W przykładzie ustawiłem
jednak nie mogę w ten sposób nie mogę wpisać np. 9.9 tylko 0009.9 ( bez sensu obarczać usera pamięcią " tutaj musisz tak wpisywać" ) Ten post edytował john_doe 18.12.2013, 09:23:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie do końca to co chciałeś (to nie dodaje automatycznie ".") ale filtruje dla podanego wyrażenia.
zerknij: http://jsfiddle.net/JpA43/5/ W kodzie tego pluginu nie chciało mi sie dłubać :/ -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:13 |