![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie pytanko: Dodaje ogłosznie do tabeli wraz ze zdjęciem, nazwa zdjęcia jest taka sama jak $sprzedamid (to jest auto_increment). Wszystko działa ok, ale jak teraz usunę jakieś ogłosznie to nazwy zdjęć zaczną mi się powtarzać. Proszę o podpowiedź jak rozwiązać ten problem. Lub jak inaczej zapisywać zdjęcie by było unikalne dla ogłoszenia.
Pozdrawiam. Poniżej przedstawiam kod: if ($kategoria == moja_tabela) { mysql_select_db("moja_baza"); $moja_tabela = "SELECT * FROM moja_tabela"; $ile_tabela_k = mysql_query($moja_tabela, $db); $wynik_tabela_k = mysql_num_rows($ile_tabela_k); $suma=$wynik_tabela_k+1; $foto=$suma; $zapytanie = "insert into moja_tabela values ('".$sprzedamid."','".$kategoria."','".$naglowek."','".$tresc."', '".$cena."','".$foto.".jpg','".$nazwisko."','".$miejscowosc."', '".$ulica."','".$telefon."','".$mail."','".$www."' ,'".$data."','".$data1."', '".$czas."')"; $wynik = mysql_query($zapytanie); if ($wynik) { if($_FILES['foto']['name'] != '') { $uploaddir = 'zdjecia\\'; $uploadfile = $uploaddir."$foto.".jpg; move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $uploadfile); } } } -------------------- Wynajem: stancje pokoje mieszkania
Strony WWW: WebDesign Kamieniarstwo, granit |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:22 |