![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Próbuję pobrać z bazy `id` poprzedniej i następnej oferty, wg. sortowania po cenie. Zapytanie wykonuję się poprawnie (potwierdzone w phpMyAdminie - pokazały się szukane id), niestety nie mogę sobie poradzić z wyświetleniem wyników. Mój kod wygląda następująca:
Przy wywołaniu powyższego skryptu wyświetla się następujący komunikat:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 290 Pomógł: 48 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież komunikat wskazał, co jest nie tak.
Zapoznaj się ze składnią mysql_fetch_array i mysql_query. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Dzięki" za radę... Nie rozpoczynałbym nowego tematu, gdybym znalazł tam odp (do manula jak i na gro innych stron zajrzałem zanim stworzyłem ten temat).
Zdaję sobie sprawę, że tego typu komunikat, z reguły, oznacza błąd w zapytaniu, jednak zapytanie wykonuje się poprawnie i zwracany jest wynik (pod kolumną prev id poprzedniego rekordu, a pod kolumną next id następnego rekordu). Niestety nie potrafię go pobrać i wyświetlić przy pomocy php. Fakt, w poprzedniej wiadomości popełniłem mały błąd, przy kopiowaniu do okna wiadomości nie skopiowałęm istotnej linijki: po deklaracji zapytania. Wynik zapytania w PhpMyAdminie - Zrzut ekranu Ten post edytował A1234 15.12.2013, 15:05:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj coś słabo czytałeś tego Manuala
![]() Cytat mysql_query() sends a unique query (multiple queries are not supported)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:51 |