![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem otoz jak wyswietlic pojedyncze obrazki ktore sa na polach np x=5, y=5 30px*30px? pola sa trzymane w bazie danych. Oto kod:
Z gory dzieki za pomoc ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem. Przypisz każdemu polu typ 1..9999.. . Każdy typ odpowiada odpowiedniemu obrazkowi. W zależności od tego jak chcesz to rozwiązać typy możesz pobierać z bazy razem z adresami aktualnego obrazka lub po prostu mieć je zapisane w pliku który includujesz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie prościej będzie w css:
Kod td {width:30px; height:30px;display: block;}
td.mapa_sciana { background-image: url('obrazek-sciana') no-repeat; } td.mapa_droga{ background-image: url('obrazek-droga') no-repeat; } td.mapa_gracz{ background-image: url('obrazek-gracz') no-repeat; } -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mapa jest wyswietlana chodzi mi o obiekty na niej probowalem napisac lecz nic nie wychodzi np (chce na polach x=5, y=5 obrazek 30*30px) kiedy napisalem cos takiego to obrazek przesuwal sie razem z graczem a chce zeby zostal na tych polach ktore ma przypisane
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
domyślam się o co Ci chodzi ale nie jestem pewien... jakiś czas temu napisałem "sapera" dla kogoś by się uczył na jego podstawie, może tobie też się przyda myśl przewodnia z tego skryptu link
Ten post edytował ctom 15.12.2013, 22:33:59 -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:38 |