![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie : czy istnieje mozliwosc aby php wycinalo jakis odpowieni fragment z pliku video ew pobieralo z niego zdjecie (tak zebym mol pobrac waga pliku rodzaj muzyki rozdzielczosc, dlugosc kawalka)
![]() wiem ze mozna ze statycznego obrazka wyciagnac wage rozdzielczosc i format ale czy mozna z pliku video wyciagnac taki obrazek? -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da sie -- przeciez istnieje wiele odtwarzaczy plikow video. Trzeba tylko znac specyfikacje formatu w ktorym jest zapisany plik, otworzyc go (fopen() itd), zdekmpresowac, odczytac klatke itd.... == jest to trudne ale mozliwe. Nie ma gotowych funkcji w php.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wage zawsze mozesz pobrac, co do innych rzeczy to proponowal bym poszukac jakiegos programu pod linuxa, ktory ma bogata linie komend i mogl by takie dane wyciagnac.
Albo poszukac po specyfikacjach i zobaczyc czy np. nie wystarczy wyciagnac kilku pierwszych linijek pliku i tam odczytac wszystkie dane. Jednym slowem trzeba uzyc google ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dsam myslalem o poprani z pliku takowych informacji ale problem w tym ze to moga byc najrozniejsze formaty pliku (kodeki) jak np. divx, mpeg 1 i2, RealPlayer itd. wiec musialbym pisac cos takiego dla kazdego formatu pliku (ale chyba bede musial)
a jest chyba taka biblioteka jak ImageMagic czy cos takiego ona tego nie potrafi? Ten post edytował squid 3.11.2004, 00:02:16 -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 14:13 |