![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję przenieść dane z tabel w MySql do excela no i utknąłem na łączeniu dwóch tabel ale po kolei.
Jedna tabela zawiera opisy produktów ich kody symbole (unikatowy jest symbol) w drugiej tabeli mam ceny tych towarów oraz odpowiednie cenniki. Tutaj też unikatowy jest symbol natomiast rekordy powtarzają się w zależności od magazynu na którym dany towar jest sprzedawany. Ilość wpisów dla danego towaru jest różna bo nie na wszystkich cennikach oddziałów występują jednakowe i wszystkie towary. Próbowałem tak: select distinct t.symbol, T.nazwa as NAZWA_TOWARU, T.symbold AS SYMBOL_DOSTAWCY, T.symbolp AS KOD_KRESKOWY, T.idvat AS IDVAT, T.jm as SYMBOL_JED, cen.cena as cena, cen.gr_ce as cena_rodzaj FROM towary T inner join cennik cen on t.symbol = cen.symbol ale rezultatem są zdublowane rekordy dla cenników (cen_gr) moęliwe są cen_gr H1 H2 H4 OP i PR chciałbym żeby wynikiem były kolumny z poszczególnymi cenami symbol I nazwa_towaru I SYMBOL_DOSTAWCY I KOD_KRESKOWY I...I H1 I H2 I H4 ... próbowałem if (cen.gr_ce = 'H1') THEN CEN.CENA AS CENA_H1 ale nie zadziałało ... pomożecie?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:16 |