![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Chciałbym krok po kroku dojść do efektu który zaprezentowałem na powyższym screenie. Ponieważ kodowania dopiero się uczę, proszę Was o lekcje dobrych praktyk i optymalizacje. Liczę że będziecie mi towarzyszyć w drodze od zera do kodera. Z góry serdeczne wielkie podziękowania wszystkim tym, którzy zdecydują poświecić chwilę swego czasu na mój temat ![]() Założenia layoutu: - elastyczny dla różnych urządzeń - marginesy okna przeglądarki na 10% - header na 100% długości i 55px wysokości Dalej jak widzicie na screenie, podział na trzy kolumny pierwsza i ostatnia o ustalonej szerokości. Środkowa o szerokości płynnej. PYTANIE: 1. Czy pod headerem tworzyć trzy divy dla każdej z kolumn i w nich umieszczać kolejne moduły takie jak box profilowy, menu(profil,uprawa, przepisy itd..) Czy jest możliwość układania div'ów bez ich zagnieżdżania by nie działy się cyrki przy skalowaniu. Ten post edytował Diesel 12.12.2013, 22:56:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:36 |