![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2013 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dopiero jakiś czas temu otworzyłem książkę do PHP (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i z tego tytułu mam do was pytanie. Stworzyłem w HTML formularz ( mam go tutaj ) kod w html i teraz chcę aby po wypełnieniu go i kliknięciu "Zakończ" zapisywało mi informacje o danej osobie w bazie danych którą mam już stworzoną za pomocą phpmyadmin. Napisałem kod w PHP kod w php ale coś jest nie tak po wypełnieniu formularza wyskakuje mi napis 'Błąd' tzn ze jest problem z wykonaniem zapytania do bazy danych, ale nie mogę rozkminić o co chodzi, macie jakiś pomysł? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może zamiast die('błąd') łatwiej Ci będzie zidentyfikować problem po przeczytaniu błędu -> die( mysql_error() ) ;
a po drugi jak zaczynasz się dopiero uczyć to może lepiej już tak przyszłościowo i wykorzystuj mysqli bo przeczytaj info na początku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy 'email' brakuje ci $, ale to na pewno nie ten błąd.
Daj zamiast die('Błąd') die(mysql_error()) wtedy będzie wiadomo co go boli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2013 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki ! już wiem co było nie tak
w tabeli w bazie danych miałem kolumne o nazwie 'favourite_song', a w formularzu i kodzie php 'favourite_book' (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:19 |