![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kłopot z funkcją split pod IE 11 .
Komunikat IE : Nie można pobrać właściwości ?split? dla niezdefiniowanego lub pustego odwołania. var options = cInp[i].getAttribute('name').split("[");
Problem ,że w name mam [] , czy to są niedozwolone znaki w nazwach ? Co ciekawe IE 8 i 9 nie widza problemów. Ten post edytował icemanwlkp 10.12.2013, 13:41:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, znaki [] zdecydowanie są poprawne w nazwie inputa.
Jedyne co Ci mogę doradzić to debugowanie. Zamień swój kod na coś takiego: Kod alert(i); alert(cInp[i]); alert(cInp[i].getAttribute('name')); alert(cInp[i].getAttribute('name').split("[")); var options = cInp[i].getAttribute('name').split("["); alert(options); Wtedy może dowiesz się gdzie leży błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy alert się wyświetla ,
alert(cInp[i].getAttribute('name').split("[")); to wyświetla ED_wartosc_wn,0] czyli podzielił to czemu nie może przypisać ? w tym var options = cInp[i].getAttribute('name').split("["); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy te linijki wyświetlają to samo?
Kod alert(cInp[i].getAttribute('name').split("[")); // tutaj przypisanie alert(options); Jeśli tak, to błąd leży w innym miejscu. |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie bo na końcu mam input button bez name , stary ie widać olewał , nowy dostaje tam null i dziczeje , dodałem warunek i sprawdzam przed split czy nie jest null i śmiga .
Ten post edytował icemanwlkp 10.12.2013, 14:34:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:58 |