![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 7.08.2005 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej
W GWT pojawiło mi się masę błędów 404 po zmianie oprogramowania strony. Czy ktoś potrafi pomoc jak napisać poprawnie regułkę przekierowania dla linków: k/lampy-ogrodowe,1?sort=adddate&dir=asc k/lampy-ogrodowe,1?sort=adddate&dir=desc k/lampy-ogrodowe,2?sort=adddate&dir=asc k/lampy-ogrodowe,2?sort=adddate&dir=desc etc. Problem sprawia mi tutaj przecinek po słowie kluczowym. Próbowałem coś takiego:
Proszę o pomoc -------------------- tutoriale
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Spróbuj tak:
RewriteRule ^k/lampy-ogrodowe,([0-9]+)$ k/lampy-ogrodowe,$1?sort=$2&dir=$3 [L, NC] -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%)
|
Jaki ma być adres docelowy? I jaka jest jego struktura?
Co to za liczby po k/lampy-ogrodowe? To jest numer podstrony? W htaccess nie używa się znaczników html. -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 7.08.2005 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeszcze raz - nie używam znaczników html - coś się automatycznie dodało.
Mam błąd 404 na adresach: k/lampy-ogrodowe,1?sort=adddate&dir=asc k/lampy-ogrodowe,1?sort=adddate&dir=desc k/lampy-ogrodowe,2?sort=adddate&dir=asc k/lampy-ogrodowe,2?sort=adddate&dir=desc Chcę powyższe adresy przekierować do: http://www.moja-strona.pl/53-lampy-ogrodowe Takich adresów mam ponad 600, jak to zrobić najsprawniej ? @amii - Twoja regułka nie działa @vermis - j.w. -------------------- tutoriale
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%)
|
To powinno zadziałać
Kod RewriteRule ^k/lampy-ogrodowe,([0-9]+)$ 53-lampy-ogrodowe [R=301,L]
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Jest prawie dobrze, mam taki kod:
Problemem jeszcze są parametry z sortowania, któe się przenoszą, czyli stary adres:
przekierowuje do:
Próbowałem dać
Ale niestety nie pomaga. Chcę żeby wszystko co jest po przecinku leciało do głównego adresu. Jakieś pomysły? -------------------- tutoriale
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:39 |