![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nadzieje że to dobry dział (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Na początek napisze że mam win 7. Mam problem takiej natury. Ściągnąłem sobie osobno apache 2.4 php 5.5.6 mysql community server 5.6.14 phpmyadmin 4.0.9 Zainstalowałem apacha jako usługę na win. - działa następnie wrzuciłem php - działa zainstalowałem mysql tez jako usługę - działa i oczywiście phpmyadmin (wszystko w podanej kolejności) Problem jest w tym że wydaje mi się że mysql chodzi strasznie wolno. Już wyjaśniam czemu tak sądzę. Problem zauważyłem na joomli. Gdy wcześniej zanim sam zainstalowałem apache,php,mysql miałem zainstalowanego xampp-a Na xampp gdy stawiałem gołą joomle 2.5 to w kroku "konfiguracja bazy danych" wprowadzałem ustawienia kikałem "dalej" operacja trwała ok 1sek i proces instalacji przechodził dalej. Teraz gdy już jakiś czas temu xampp-a mam odinstalowanego a zainstalowałem sobie sam wymienione wyżej elementy apache,php,msql,phpmyadmin, to gdy instaluje tą samą gołą joomle 2.5 i w kroku "konfiguracja bazy danych" wprowadzam te same ustawienia klikam "dalej" to operacja (czyli tworzenie tabel we wskazanej bazie) trwa tak długo że instalator się zawiesza. Wprowadziłem w pliku php.ini małą zmiankę tzn. max_execution_time - zmieniłem na 120 max_input_time - zmieniłem na 120 Pomogło na tyle że instalator dłużej mieli w kroku "konfiguracja bazy danych" i wreszcie przechodzi dalej. No ale to taki awaryjne rozwiązanie które na dłuższą metę nie daje pożądanych skutków. Co zrobić (może coś źle skonfigurowałem) żeby proces współpracy z bazą nie trwał tak długo tylko chwile jak w przypadku zainstalowanej paczki serwerowej na win xampp. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:44 |