![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje sposób w php, by tekst z jednego tekstarea przekazać do drugiego za pomocą przycisku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłasz formularz, przypisujesz wartość pola textarea do zmiennej, którą następnie wyświetlasz w drugim polu. Chyba, że chcesz to zrobić bez przeładowania strony, wtedy samo PHP nie wystarczy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi generalnie o to:
Ogólnym zamysłem było, żeby w jednym polu wpisywać tekst, a przy naciśnięciu przycisku w drugim polu tekstowym pojawiał się on zaszyfrowany. Chciałem użyć funkcji szyfrujących z php. Na razie zacząłem więc od przekazania jednego tekstu do drugiego okna, ale nie potrafię sobie z tym poradzić za pomocą php. Oto mój kod z użyciem js: Cytat <html> <head> </head> <body> </br> <script type=text/javascript> function Get(){ document.getElementById("szyfr").value=document.getElementById("jawny").value; document.getElementById("jawny").value=""; } </script> <form action="welcome.php" method="post"> Tekst Jawny </br><textarea id="jawny" rows="5" columns="40"></textarea> </br><input type="button" value="Send" onclick="Get();"> </br></br> Tekst zaszyfrowany</br> <textarea id="szyfr" rows="5" columns="40" value="Get();"></textarea> </form> </body> </html> OK. Udało mi się zrobić to w php, więc wklejam jakby ktoś chciał z tego skorzystać. Cytat <html>
<html> <head> </head> <body> </br> <form method="post"> Tekst jawny </br> <textarea name=jawny rows=5 columns=40></textarea></br> </br></br>Zaszyfrowany</br> <textarea name=szyfr rows="5" columns="40"><?php if(isset($_POST['send'])){ $a=$_POST['jawny']; }else{$a=""; } echo $a ?></textarea></br> <input type="submit" value="Send" name="send"> </form> </body> </html> Ten post edytował Foxhound 7.12.2013, 03:54:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 05:13 |