![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak tu zrobic insert do bazy ? Nie mam pojęcia .. Tutaj przykłąd jak to ma wyglądać: wchodzę na ten formularz i dodaje np. 4 fieldy następnie je uzupełniam i muszę teraz te dane wysłać do bazy, ale tak, abym mógł potem je odczytać, czyli na stronie głównej mają się wyświetlać dane wpisane w te 4 fieldy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to musisz wysłąć to do serwera i potem w php wysłac do bazy, bo narazie tu przeciez masz tylko frontend..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Szczerze mówiac to mało co zrozumiałem, wiem tyle, że zostało mi tylko wysłać to do bazy i jakoś odczytać, ale to co Ty napisałeś nic mi nie podsunęło ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Umiesz w php odebrac to co wysyla formularz? Nie, to zapraszamy do wujka google: php + formularz
Tak, no to w czym problem? Masz dane z forma w php i je wkladasz do bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może tak , javascript działą po stronie klienta, a PHP po stronie serwera i tam zajmujesz sie dodawaniem do bazy danych... Teoretycznie można zrobić baze w js, jak sie ma node.js, ale wątpie żebyś miał i sie w nim orietował.. A kod który zaprezetowałes to jest html + javascript... wiec w form dodaj action na twój plik php i method post najlepiej, a następnie tam wykonaj te zapytania do bazy i dodasz rekordy, a wyświetlenie na stronie głownej to tylko pobranie z niej tych rekordów ale to inne zapytanie. ponieważ mam wrażenie że nie pracowałes z bazami danych jescze to podrzucam linka może cos pomoże, http://webmade.org/porady/mysqli-mysql-baza-danych.php generalnie musisz przerobic jakis kurs mysqli, żeby tego dokonać albo komuś zleć i Ci to napisze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Pracowałem, i to dużo, nie działam na mysql ani mysqli tylko na PDO, ale już nie ważne, znalazłem prawidłową pomoc gdzie indziej.
Ten post edytował MrGohut 6.12.2013, 20:46:41 |
|
|
![]()
|
|
no to jeszcze lepiej, ale z twojego fragmentu to nie wynikało.. poza tym jak my niby mieliśmy Ci pomóc skoro tu w zasadzie nic nie miałeś (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:29 |