|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
posiadam serwer dedykowany z systemem Windows Server 2008 oraz zainstalowanym IIS + PHP, MySQL itd. Wszystko działa fajnie, jednak chciałbym, aby strona miała dostęp do plików użytkowników. Strona znajduje się w standardowym katalogu c:\inetpub\wwwroot i mogę z poziomu php przeglądać pliki systemowe np I widzę plik c:\Users\plik.txt jednak ja potrzebuję widzieć pliki użytkownika user, jednak Jednak ta komenda już nic nie zwraca. Próbowałem też exec i komenda dir z wiersza poleceń i to samo wszędzie zajrzę ale do katalogu użytkownika nie mogę zajrzeć. Dziwne bo do katalogu Windowsa wejść mogę a tam nie. Próbowałem też dodać wirtualny katalog w IIS i odwołanie do katalogu usera, jednak również nic z tego, katalog sie nie otwiera w przeglądarce, błąd 500. Wie ktoś może, co na to poradzić ? Z góry dzięki. Witam, problem rozwiązany wystarczyło przypisać do katalogu użytkownika prawa dla użytkownika IUSR. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:30 |