![]() |
![]() |
--TheMatixPL-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam was jestem zielony w php i chciałem napisać własny koder tekstu doszłem do czegoś takiego co nie działa bo nie wiem jak to przeładować
CODE <from id="abc" action=""> <input type="text" name="1"> <br> <input type="text" name="2"> <br> <input type="text" name="3"> <br> <input type="text" name="4"> <br> <input type="submit" value="szyfruj"> <br> <br> <br> <?php $a = $_POST['1']; $b = $_POST['2']; $c = $_POST['3']; $h = $_POST['4']; ?> <?php $j="1d1qr"; $e="1g2h"; $d="8c3ra"; $y="d45g"; $n="c98a"; $u="55aq3"; $m="aq2133"; echo "$j$b$e$d$h$y$a$n$u$m$c"; ?> prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 4 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to nie działa? Jakie dostajesz błędy?
Co dokładnie masz na myśli mówiąc : Cytat nie wiem jak to przeładować ? To co rzuca mi się w oczy, to to, że nie zamykasz formularza Kod </form>
Ten post edytował NetBeans 4.12.2013, 16:33:01 |
|
|
--TheMatixPL-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no normalnie tekst zaszyfrowany jak stoi tak stał nie zmienia sie nic w nim a ja chce aby znaki z formularzy sie do niego dodały
co tam mam zle |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro zaraz przed wyswietleniem nadpisujesz wszystkie zmienne, to wyswietla sie to co im przypiszesz. Daj przypisania POST zaraz przed echo i beda tam wartosci z formularza.
uzywaj pelnej pooprawnej skladni tzn <form action="" method=POST> ... </form> Ten post edytował jacobson 4.12.2013, 16:45:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 4 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, wyłapałem literówkę.
Na samym początku miałeś
zamiast
Tutaj poprawiony kod:
Dodałem funkcjonalność, która sprawdza, czy formularz został przesłany (aby nie rzucało błędami). Ten post edytował NetBeans 4.12.2013, 16:47:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:21 |